Group Joos Print header

Group Joos plaatst Canon varioPRINT iX3200 inkjetprinter

25/08/2021


Persbericht, Group Joos augustus 2021

Group Joos, leverancier van klassiek (beveiligd) drukwerk, sterk gepersonaliseerde directmarketing-acties en print-on-demand-toepassingen, heeft haar grafische mogelijkheden sterk vergroot met de ingebruikname van een Canon varioPRINT iX 3200, een baanbrekende inkjet-productieprinter voor vellen met iQuariusᶦˣ-technologie.Innovatie

Group Joos is een innovator op het gebied van gepersonaliseerde communicatie. In 2015 was Group Joos de eerste drukkerij in België die de ImageStream-technologie van Canon inzette om gepersonaliseerde communicatie te verwerken in o.a. retail-, fundraising- en directmail-toepassingen. Vorig jaar investeerde Group Joos reeds als eerste grafische onderneming wereldwijd in de nieuwe Canon ProStream 1800, een hoogwaardige rotatie inkjetprinter. Vandaag bevestigt Group Joos zijn partnership met Canon met de investering in de nieuwe varioPRINT iX 3200. De investering kadert in het sneller en flexibeler inspelen op klantenvragen en om nieuwe markt- en productontwikkelingen te realiseren. Het is een complementaire investering naast de ProStream 1800.

CANON varioPRINT iX 3200

De varioPRINT iX 3200 is een baanbrekende inkjet-productieprinter voor vellen met iQuariusᶦˣ-technologie. Deze nieuwe pers haalt tot 10 miljoen A4-pagina’s per maand en biedt een unieke combinatie van afdrukkwaliteit en het mediabereik van offset- en liquid-tonersystemen, en dat met de productiviteit en kostenefficiëntie van inkjet. De printer heeft een productiviteit van 320 A4-pagina’s per minuut op een breed scala aan printmedia, van 60 tot 350 g/m2. Hiermee kan een brede waaier aan grafische opdrachten worden geproduceerd, van algemeen drukwerk en premium direct mail tot catalogi, tijdschriften, boeken en verpakkingsproducten.

Group Joos is overtuigd van de toegevoegde waarde van sterk gepersonaliseerde communicatie op papier in een cross-channel communicatieomgeving. Alex Joos, CEO bij Group Joos:  “In de direct mail sector is het belangrijk om zo flexibel mogelijk te kunnen inspelen in de verwerking van big data naar sterk gepersonaliseerde, zelfs geïndividualiseerde communicatie. Voor communicatie op papier is media- en printflexibiliteit een absolute meerwaarde om de diverse segmenten zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen. Een fundraiser, retailer of automerk hebben immers specifieke kwaliteitseisen waar we conform de verwachtingen een absolute tevredenheid aan de juiste marktprijs willen kunnen garanderen. Maar ook klassiek offset drukwerk zal meer gemigreerd worden naar een digitaal drukproces.”

JOSSH, het nieuwe communicatieplatform van Group Joos

“Vandaag lanceren we ook ons nieuw communicatieportaal JOSSH. Met JOSSH bieden we bedrijven en organisaties een totaaloplossing op maat voor het geautomatiseerde beheer van al hun print- en communicatiematerialen”, aldus Alex Joos. ”Via een beveiligde webshop kunnen geregistreerde gebruikers  de gewenste interne en externe communicatietools heel eenvoudig bestellen en/of downloaden. Denk daarbij aan visitekaartjes,   drukwerk,  gepersonaliseerde brochures, maar ook digitale documenten, … Steeds in de eigen huisstijl en met slechts enkele clicks. En dankzij smart templates zorgen we ervoor dat de creatie van online-communicatiemateriaal super vlot verloopt.  Wij nemen de volledige logistieke afhandeling op ons. Gepersonaliseerde folders en documenten produceren we on demand in huis en verzenden we rechtstreeks naar de bestemmeling of naar een centraal distributiepunt. De investering in deze nieuwe Canon varioPRINT iX 3200 verzekert  onze klanten een korte levertermijn een breed gamma aan toepassingsmogelijkheden.”

Over Group Joos

Sinds 1935 verzekert Group Joos dagelijks een relevant breed producten- en dienstaanbod van grafische producten en communicatie-oplossingen aan hun klanten. Group Joos heeft op groepsniveau 130 medewerkers en een omzet  van 25 miljoen euro. Group Joos heeft 3 business units: Joos Print, Joos Connect en Joos Smartcom. Daarnaast heeft Group Joos een verkoopfiliaal in Nederland en een 50% participatie in het Duitse bedrijf Michael Schiffer Dialog. Naast rechtstreekse export naar diverse Europese landen is Group Joos ook actief in Afrika. In januari 2021 stapte Group Joos ook  in het kapitaal van Rekafa Special Products bv (RSP) in Nederland. Dit bedrijf is via Drukwerkonline.nl en Drukwerkonline.be ook actief als online verkoopkanaal voor drukwerk. Group Joos is een 100% familiebedrijf.

Group Joos gelooft dat elke klant uniek is, waarmee de benadering van die klant dat ook moet zijn. Group Joos is de unieke partner voor krachtige, efficiënte communicatie waarmee haar klanten met elke individuele klant kan communiceren via de kanalen die de eindklant zelf verkiest, met op maat geleverde relevante content. Group Joos verzorgt communicatie op paper, maar is ook innovatief in digitale communicatie.