Group Joos Print header

Paper wraps als verpakking voor Roularta Media Group 

09/10/2024


Papier: een duurzaam alternatief voor plastic verpakking

Milieubewuste uitgevers en marketeers vermijden steeds vaker het gebruik van milieubelastende plasticfolie. Paper wraps of papieren wikkels vormen een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief. Group Joos is een pionier in het leveren van papieren wikkels op rol voor industriële toepassingen.  Zo kiest ook Roularta Media Group voor de bedrukte paper wraps van Group Joos voor het verzenden van hun magazines.  

Roularta Media Group vervangt de plastic verpakking van onder andere Libelle door een duurzaam alternatief. Het magazine met het grootste lezersbereik van België wordt nu bij de abonnees bezorgd in een paper wrap. Geen plasticfolie meer, maar een recycleerbare papieren wikkel. Voor Roularta is dit een grote stap vooruit in hun duurzaamheidsambitie om verantwoord te produceren, want per editie besparen ze nu maar liefst 30 kilometer plasticfolie!


De paper wrap of papieren wikkel 

Margaux Vandamme, Brand Manager Libelle, vertelt: “We vinden duurzaamheid heel belangrijk vanuit Libelle. We zijn al jarenlang bezig om onze lezeressen tips te geven om duurzamer in het leven te staan. En dit jaar hebben we ook gekeken hoe we het product zelf duurzamer in de markt kunnen zetten. De paper wrap is daar als oplossing naar bovengekomen.”

Stephanie Slabinck, B2B Corporate Communication Manager legt uit: “De paper wrap is een papieren wikkel die rond het magazine wordt verpakt. Het is een duurzaam alternatief voor plasticfolie. We hebben berekend dat we per 100.000 magazines maar liefst 30 kilometer plastic besparen.”

Ann Feys, Crossmediale Projectcoördinator bij Roularta, legt uit: “We zijn samen met Group Joos op zoek gegaan naar de juiste papiersoort voor de paper wrap. Deze moest sterk genoeg zijn om de magazines goed te verpakken, maar ook licht genoeg om de inhoud zichtbaar te houden voor de lezer. Group Joos bedrukt de paper wraps en levert ze bij ons aan. Vervolgens zorgen wij ervoor dat de Libelle of Trends onder die paper wrap wordt verpakt en naar de abonnees wordt verzonden."

Voordelen van verpakken in paper wrap

Bart Goos, Manager Afwerking en Logistieke Printing  bij Roularta benadrukt de technische voordelen van het gebruik van paper wraps: "Het verpakken van magazines in paper wrap zorgt voor kortere insteltijden, een constant proces, minder verloop en minder stilstanden. Met één set parameters kunnen we alle papierkwaliteiten van de paper wrap verwerken. Het verlijmen van de paper wrap is een constant proces, wat het risico vermindert dat lijm op de cover terechtkomt en deze beschadigt bij het openen van de verpakking."

Van verplichting naar opportuniteit

Stephanie Slabinck: "Roularta zal steeds meer plasticfolie uitfaseren en vervangen door duurzame alternatieven zoals de paper wrap. Dit is niet alleen een verplichting, maar ook een dubbele opportuniteit. Enerzijds kunnen onze redacties hun creatieve ideeën op de paper wraps tot uiting brengen, wat een toegevoegde waarde biedt voor de lezers. Anderzijds biedt de paper wrap een commercieel kanaal waar adverteerders hun boodschap op kunnen plaatsen."

Branding

Joachim De Geyter, Media Expert Automotive & Transport, Energy, Industry, NGO & Political Parties bij Roularta, voegt hier aan toe: "Tegenwoordig richten veel adverteerders zich op duurzaamheid. De paper wrap biedt een ecologisch alternatief voor plastic. Met de paper wrap kunnen adverteerders hun duurzame initiatieven extra benadrukken ."

Margaux Vandamme: “ Vanuit marketing gebruiken we de paper wrap ook als een zeer handige tool om extra te gaan communiceren naar de lezeressen toe. Zo hebben we bij de lancering de paper wrap bedrukt met een gelukslijstje, waarop lezeressen de kleine momenten konden invullen waar ze op dat moment happy van werden."


Van marktonderzoek naar AMMA Award

Joachim De Geyter: "We hebben een marktonderzoek uitgevoerd onder meer dan 3200 van onze lezers, en wat bleek? Negen op de tien hadden de paper wrap opgemerkt, wat logisch is gezien de hoge stopping power. Bovendien vonden we het zeer interessant dat maar liefst 86% van onze lezers de paper wrap als zeer positief ervaarden. De paper wrap werd ook als zeer innovatief en duurzaam beschouwd. We zijn bij Roularta dan ook trots dat we recent een AMMA Award hebben gewonnen voor onze duurzame initiatieven, waaronder de paper wrap! "

Bent u ook op zoek naar een alternatief voor plasticfolie of naar een duurzame verpakking ?

 Group Joos denkt graag met u mee hoe we uw verpakking duurzamer kunnen maken.

Voor meer informatie kan u ons hier contacteren.