Group Joos Print header

Succesvolle samplingactie voor Royco

07/10/2022

Een meerderheid van de consumenten zegt dat de kans groter is dat ze een product kopen als ze het eerst hebben mogen proeven of uittesten. Samplingacties zijn daarom een interessante aanvulling in je marketingmix, denk bijvoorbeeld aan samples van parfums, verzorgingsproducten en droge eetwaren. Ook soepmerk Royco vond dit een effectieve manier om consumenten kennis te laten maken met hun vernieuwde aanbod. 

Natuurlijke instantsoep

Als marktleider is het Royco’s missie om de natuurlijkheid van instantsoepen te vergroten en het verbuik daarvan te verhogen. De soepen worden namelijk geproduceerd zonder kleurstoffen, smaakversterkende additieven of bewaarmiddelen.

Acquisitiecampagne

Group Joos produceerde een acquisitiecampagne om een breed en nieuw publiek aan te spreken. De vormgeving werd uitgewerkt door LDV United en Group Joos produceerde de meer dan 400.000 samples.De actie bestaat uit een gepersonaliseerde vensterenvelop met daarin een staal van de nieuwe soep en een kortingsbon voor een volgende aankoop. Het papier werd recto verso gedrukt op rol, waarna de samples machinaal werden bevestigd met lijmdots.

Distributie samples

De samples worden gedistribueerd via verschillende kanalen. Allereerst worden de samples uitgedeeld aan de kassa’s van verschillende supermarkten. Ten tweede worden ze geïntegreerd in een directmailcampagne van een grote supermarktketen. En ten slotte worden de samples ook verdeeld via maaltijdboxen.

De actie loopt van oktober tot en met december 2022.

Wil jij ook graag een creatieve samplingactie lanceren?
Laat het ons weten en we denken graag met je mee!