Rode Kruis Vlaanderen en Group Joos werken samen voor jaarlijkse stickeractie

Om alle Vlamingen te overtuigen om de 228 lokale Rode Kruisafdelingen en hun 13.000 vrijwilligers financieel te steunen, doet Rode Kruis-Vlaanderen jaarlijks een stickeractie. Dit jaar mocht Group Joos de magische stickers drukken in het thema van Disneyland Paris. De reden? Het attractiepark viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan en Disney figuren spreken natuurlijk tot ieders verbeelding.

 €5 én een droomprijs

De prijs voor de sticker blijft ongewijzigd op €5. Group Joos drukte ook op elke sticker een unieke code waarmee je kan deelnemen aan een wedstrijd om een droomprijs zoals een magisch verblijf in Disneyland Paris te winnen. Daarnaast beschikt Group Joos als enige commerciële drukkerij in België over het ISO 14298-certificaat voor de productie van veiligheidsdrukwerk en hanteerde dus de nodige veiligheidsmaatregelen.

 Afwerking

Een sticker waar Minnie Mouse op de voorzijde prijkt, moet natuurlijk een magische uitstraling hebben. Daarom werkte Group Joos de stickers af met een blinkende vernis. 

 Promotiedrukwerk

Naast de stickers produceerde Group Joos ook het variabel promotiedrukwerk voor de actie. Dat gaat van A3-affiches, stoepbordaffiches, toonbankpancartes tot QR-codestickers voor Payconiq. De stickers die online worden verkocht, maakt Group Joos postklaar en worden CO₂-neutraal verzonden via bpost. Elke bestelling wordt uiterlijk twee werkdagen nadien uitgeleverd. 

 Logistiek

Voor de bekendste fondsenwervingsactie van het land verzorgt Group Joos ook heel wat logistieke taken. Zo worden de stickers per twintig verpakt, gebundeld per lokale afdeling en voorzien van een label met de afdelingsnaam. Ook het promotiedrukwerk verpakten we per verdeelpunt. De aantallen verschillen wel per afdeling en worden verdeeld over twaalf provinciale en diverse regionale afleveradressen.

 De stickeractie loopt van donderdag 21 april tot donderdag 5 mei. De sticker zal in heel Vlaanderen te verkrijgen zijn op kruispunten, bij lokale handelaars, op de parkings van shoppingcentra, warenhuizen en uiteraard ook online. De opbrengst gaat integraal naar de Rode Kruisafdeling in jouw buurt. Surf naar koopdesticker.be.

 

Alex Joos, CEO Group Joos: “We zijn trots om voor Rode Kruis-Vlaanderen de bekendste fondsenwervingsactie van het land te mogen uitvoeren.”