Group Joos Print header

Group Joos steunt sociaal restaurant ’t Hert van de vzw T’ ANtWOORD 

06/09/2018

OPROEP TOT SOCIAAL EN WARM ONDERNEMEN

Group Joos geeft het sociaal restaurant ’t Hert van de vzw T’ ANtWOORD een serieuze stimulans om straks te blijven verder werken. CEO Alex Joos beloofde om ’t Hert gedurende drie jaar elke maand met 2.200 euro te steunen. Dat komt overeen met maandelijks 10 euro per werknemer van Group Joos.

’t Hert biedt op weekdagen maaltijden vanaf 2 euro aan mensen die in armoede leven. De gerechten worden deels gemaakt met voedseloverschotten, maar dan nog bedraagt de werkelijke kost 8 euro. Op weekbasis maken zo’n 175 mensen er gebruik van. Het eten wordt bereid door een groep vrijwilligers. Nogal wat arbeidstrajectbegeleidingen worden opgestart in deze keuken.

Hoewel Group Joos ook nog op andere manieren zijn sociaal engagement toont, komen ze met dit project nu zelf naar buiten. CEO Alex Joos: “We willen het sociaal en warm ondernemen in de kijker zetten. We geven prioriteit aan wat ons sterk aanbelangt en dat is armoede in de eigen regio. We roepen trouwens andere bedrijven en werkgeversorganisaties op om hetzelfde te doen. En waarom zou niet elke burger maandelijks 10 euro opzij kunnen zetten voor dit soort initiatieven.” 

Jos Geysels, voorzitter van vzw T’ ANtWOORD benadrukt het belang van ondersteuning. “Dankzij Group Joos wordt er een belangrijke bijdrage geleverd richting structurele hulp.  De aanwerving van een kok voor de coördinatie wordt nu mogelijk. Voor de rest van de hulp hopen wij op de steun van het stadsbestuur van Turnhout. Zij stellen op dit moment al het gebouw ter beschikking. Een bijkomende financiële ondersteuning blijft nodig.”

Voor meer informatie over de vzw T’ ANtWOORD : http://www.tantwoord.be/

 

Klik hier en bekijk ook de reportage op RTV Kempen