Bij Group Joos tellen de mensen

Group Joos - met een geschiedenis die teruggaat tot in 1935 - is en blijft een 100% familiebedrijf. Zo is de bedrijfsleiding familiaal verankerd met Alex Joos als gedelegeerd bestuurder bijgestaan door een Raad van Bestuur met externe leden. Daarnaast vormen de medewerkers één grote familie. 

Group Joos samengevat

Het Belgische bedrijf is gevestigd in Turnhout.  Group Joos heeft 3 business units: Joos Print, Joos Connect en Joos Smartcom.

Group Joos exporteert  vanuit België rechtstreeks naar verschillende andere Europese landen en Afrika. 

Elke divisie heeft zijn eigen specialisaties en kernactiviteiten. Om klanten volledig te ontzorgen bij complexe uitdagingen, werken de divisies nauw samen. We investeren voortdurend in de uitbouw van onze marktkennis, inhoudelijk onderzoek en verdere technologische ontwikkeling. Group Joos is een absolute voorloper in de digitale transformatie.

Group Joos behaalt met 120 medewerkers een jaaromzet van 23,5 miljoen euro.

Elk een eigen focus, samen onklopbaar

Group Joos overkoepelt verschillende zelfstandige divisies. Elke divisie focust zich op de eigen kernactiviteiten. Dankzij de aanvullende specialisaties werken we geregeld samen om aan de hoge verwachtingen van onze klanten te voldoen. De digitale transformatie loopt als een rode draad doorheen onze bedrijfsvoering.

Joos Print

Joos Print is een internationaal actieve drukkerij die zich specialiseert in grote volumes aan een hoogstaande kwaliteit. Deze drukkerij beschikt over een uitgebreid machinepark waarbij druk en afwerking onder één dak gebeurt. 

Joos Print focust zich op veiligheidsdrukwerk, logistieke formulieren, zakelijk drukwerk, zelfklevende etiketten en labels.

Joos Connect

Joos Connect is een trendsetter op vlak van direct mailings, mail packs en postaal advies. 

Daarnaast ontwikkelt Joos Connect zich als totaalpartner voor gepersonaliseerde en geïndividualiseerde communicatie, promotioneel drukwerk en huis-aan-huis uitgaven. 

Joos Smartcom

Joos Smartcom is gespecialiseerd in doorgedreven data-analyses en marketing automation, waarbij een combinatie van print en online wordt ingezet. 

Ook voor Web to Print- en Omnichannel-applicaties is Joos Smartcom uw partner. 

Met de generieke app VEEEW kan in real time augmented reality-content geactiveerd worden.Visie op de toekomst

Group Joos bouwt vanuit een duidelijke strategie en een heldere visie aan de toekomst. 

Zonder onze traditionele activiteiten in de drukkerijsector te verwaarlozen, investeren we op alle niveaus in de verdere ontwikkeling van onze digitale producten en diensten.

Personalisatie en individualisatie

Wij helpen onze opdrachtgevers om relevant te zijn én te blijven voor hun doelgroepen. Personalisatie en individualisatie zijn daarbij van doorslaggevend belang. Voor een maximale impact communiceert u met een individuele boodschap via het online of printkanaal dat de ontvanger verkiest. Om dit te bereiken, vertrekken we vanuit het strategische verzamelen van klantengegevens en doordachte data-analyses. Zo ontvangen uw klanten uitsluitend de individuele boodschappen die hem of haar interesseren of aanbelangen, perfect passend binnen de customer journey.

Wij garanderen een all-in dienstverlening voor krachtige en efficiënte communicatie. Niets voor niets luidt onze baseline ‘Unlimited Digital Solutions & Print’. We verzorgen zowel uw communicatie op papier als via digitale kanalen.

Sterke Raad van Bestuur

Om onze strategie uit te stippelen, beschikken we over een sterke Raad van Bestuur. Naast gedelegeerd bestuurders Alex Joos en Ilse Vandoninck bestaat onze Raad van Bestuur uit de externe leden Ilse Van Vaerenbergh en Norbert Verkimpe. 

Ook lid van de familie

Naast onze drie divisies in België is Group Joos onder meer actief via:

  • NSI Group: deze pan-Afrikaanse groep specialiseert zich sinds 2000 in het produceren, personaliseren, beheren en verdelen van beveiligde documenten en informatiedragers. Daarnaast biedt dit bedrijf oplossingen voor elektronisch geldverkeer. De maatschappelijke zetel is gevestigd in België. NSI heeft vestigingen in de Democratische Republiek Congo, Burundi en Rwanda. Group Joos produceert alle waardepapieren voor de klanten van NSI Group. NSI Group fungeert in alle Afrikaanse landen als exclusieve vertegenwoordiger van Group Joos.
  • Drukwerkonline: Group Joos is ook aandeelhouder van ‘Drukwerkonline.be’, een online webshop voor grafische producten in België en Nederland.


Actief in een sterk netwerk

Group Joos werkt voortdurend aan een sterk netwerk en is actief in verschillende organisaties. 

Wij staan open voor uiteenlopende samenwerkingsvormen.  

  • eFORMA®: Group Joos is lid van eFORMA® vzw, een wereldwijde organisatie van ‘communication service providers’, actief in 19 landen met hoofdzetel in Turnhout. De leden van eFORMA® delen waardevolle technologische en commerciële kennis om beter tegemoet te komen aan de noden van hun klanten.  De leden werken intensief samen op gemeenschappelijke markten.  Jaarlijks zijn er verschillende workshops, opleidingsseminaries, studietours en benchmarkanalyses voor medewerkers van eFORMA® -leden. Daarnaast is er ondersteuning op de aankoop van ‘special consumables’ en investeringsprojecten.  Sinds 2018 is Alex Joos voorzitter van de Raad van Bestuur van deze organisatie. Het geeft ons de kans om nieuwe markten en culturen te verkennen en samenwerkingen aan te gaan met partnerbedrijven op internationaal niveau.
  • VIGC: Group Joos is stichtend lid van het Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie. Deze vereniging brengt technologieontwikkelaars en grafische bedrijven samen in een onafhankelijk kenniscentrum.  
  • Febelgra: Group Joos is lid van de beroepsvereniging van de Belgische grafische industrie
  • The Shift: Group Joos is lid van The Shift, de Belgische duurzaamheidsbeweging die verschillende organisaties en partners samenbrengt in de transitie naar een duurzamere economie en samenleving. The Shift brengt meer dan 530 organisaties uit meer dan 25 verschillende sectoren samen. Op de wereldkaart is The Shift het nationaal aanspreekpunt voor de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), CSR Europe en B Lab Europe. The Shift maakt ook deel uit van de academische netwerken PRME, SDSN en zijn speciale partner van de Global Reporting Initiative (GRI). Met de leden en partnerorganisaties streeft The Shift naar innovatieve oplossingen om de grootste uitdagingen voor onze planeet, bevolking en welvaart aan te pakken. De Sustainable Development Goals (SDGs of Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen) van de Verenigde Naties vormen een gemeenschappelijk kader dat de leden verbindt, engageert en motiveert om actie te ondernemen.