Group Joos Print header

Het is gebeurd… afdrukkwaliteit inkjetprint evenaart klassieke offsetdruk!

04/03/2022

Met trots kunnen we melden dat Group Joos de Fogra 51/52-certificering level A heeft ontvangen voor zijn industriële inkjetproductieprinters (Canon ProStream 1800 en Canon varioPRINT iX 3200) voor zowel coated als uncoated papier. De accreditatie werd verleend door Fogra, het non-profit instituut dat zich inzet voor de print- en mediaindustrie. Group Joos levert met dergelijke erkenning een bijzonder prestatie, voor zowel een rotatieve als een vellen inkjetproductieprinter.

De Fogra PSD PrintCheck-certificering is gebaseerd op de internationale digitale printnorm ISO 15311 en bevestigt dat de digitale printresultaten van onze beide inkjetproductieprinters voldoen aan de hoogste niveaus van kleurgetrouwheid, consistentie, uniformiteit, printresolutie, detailscherpte en stabiliteit van de prints. 

Niet langer onderscheid tussen offset en inkjet

Didier Haazen, CTO Group Joos: “Wij zijn ervan overtuigd dat de onafhankelijke kwaliteitsbenchmark die Fogra biedt onze klanten het vertrouwen geeft in de functionele prestaties van onze inkjetproductieprinters, die nu de kwaliteit van langer gevestigde technologieën (waaronder offset) evenaart. Bij de Fogra evaluatie behaalde Group Joos voor diverse papierkwaliteiten steeds de hoogste categoriescore level A. Onze klanten kunnen niet langer onderscheid maken tussen offset en inkjet geprinte output.”

Foto: Links - Alex Joos, CEO Group Joos, Rechts: Didier Haazen, CTO Group Joos

Maar wat betekent dit voor onze klanten? 
Met de certificering bewijst Group Joos dat zijn inkjetprinters dezelfde afdrukkwaliteit behalen als klassieke offsetdrukpersen. Klanten kunnen zo profiteren van de maximale printkwaliteit gelijkgesteld aan klassieke offsetdruk, in combinatie met de flexibiliteit van deze printers. Het inkjetproductieproces beantwoordt de marktvraag naar kleinere oplagen, het   méér toepassen van personalisatie in communicatie en een snellere doorlooptijd. Perfect voor de productie van sterk gesegmenteerde of ver doorgedreven gepersonaliseerde direct mail toepassingen of voor de productie van promotioneel (gepersonaliseerd) on demand drukwerk. 

Duurzame prints
Een ander voordeel van dit digitaal productieproces is dat het nauwelijks productieafval kent en dus de ecologische voetafdruk verkleint.  Het energieverbruik per geprinte pagina ligt relatief laag in vergelijking met andere productietechnologieën. Er wordt gebruik gemaakt van CPP-pigmentinkten op waterbasis die zijn opgenomen in de Nordic Swan Database met goedgekeurde printchemicaliën. Deze inkten zijn vrij van kleurstoffen en genereren tijdens het productieproces geen ozon. De papieren eindproducten geprint op deze inkjetprinters scoren doorgaans op verwijderbaarheid van de inkt in de beste categorie genaamd “Goede ontinktbaarheid” volgens de “Deinkability Score” van de European Paper Recycling Council (EPRC).

Toepassingen
Toepassingen zijn mogelijk op een breed scala aan printmedia, zowel vanaf rol als op vellen van 40  tot 400 g/m². Waaronder standaard offset gecoat, ongecoat en gerecycleerd papier met een bereik van 100% PCW (Post Consumer Waste). Daarnaast ook meer specialere materialen zoals donkere en structuurpapiersoorten, zelfklevend materiaal, synthetische materialen en andere speciale printmedia. Naast de productie van Direct Mail en marketingmateriaal worden de inkjetprinters ingezet voor de productie van catalogi, tijdschriften, boeken en handleidingen, transactionele communicatie en printapplicaties in een industriële omgeving.

INVESTEREN IN NIEUWE TECHNOLGIE

Alex Joos, CEO Group Joos: “In de afgelopen jaren zijn enorme vorderingen gemaakt met de ontwikkeling van het inkjetprintproces, met name in verbetering van kwaliteit en snelheid. Als gevolg van deze vooruitgang hebben we in 2020 en 2021 fors geïnvesteerd in nieuwe inkjetprinters om absoluut de best mogelijke kwaliteit in de markt te kunnen aanbieden. We investeren in nieuwe technologie om onze klanten zo een compromisloze oplossing te kunnen bieden die zorgt voor verbeterde kwaliteit, productiviteit en kostenefficiëntie. Daarnaast kunnen we onze activiteiten uitbreiden naar nieuwe markten, zo kijken we ook naar industriële- en verpakkingstoepassingen.”