Worry free value chains through innovative collaboration

Time to market en time to delivery worden steeds belangrijker.

De volledige ‘supply chain’ of kost voor het produceren van een eindproduct staat onder druk. 

Om alle radertjes vlot te laten draaien is een end-to-end flow nodig. Voorraadkosten, productieverliezen en machinestilstanden moeten in kaart gebracht worden. De total cost of handling en capital moet gekend zijn en verminderd kunnen worden in functie van een meer flexibele productie.

Group Joos

Unieke studie 

In een unieke studie tussen PearlChain, gerenommeerd consulting bureau PwC Belgium, Soudaen Group Joos werden supply chain uitdagingen onder de loep genomen. Niet enkel de belevering van externe materialen, maar ook het tot op het laatste moment kunnen wijzigen van productie en planning zijn key elementen die in functie van een steeds meer veranderende marktsituatie en make-to-order strategie moesten worden herbedacht.

Het resultaat is een concept voor alle afvul- en materiaal verwerkende bedrijven waarbij lead tijden drastisch kunnen worden ingekort, een meer dynamische planning kan worden opgezet en een productie die kan worden afgestemd op de effectieve behoefte die op dat moment nodig is aan de productielijn of voor de klant.

Benieuwd naar de bevindingen uit deze studie? Benieuwd naar het concept dat tussen PearlChain, PwC, Soudal en Group Joos werd opgezet en getest?

Vraag hier uw one-to-one meeting aan of neem rechtstreeks telefonisch contact op voor een persoonlijk gesprek!